ANUNȚ pentru CRESCĂTORII de ANIMALE! ATENȚIE, ESTE OBLIGATORIU!

MARCA AGROINFO: ÎN VIGOARE DE ASTĂZI! Schimbări pentru fermele de animale! Fermierii crescători de animale trebuie să știe că de astăzi sunt obligați să-și imunizeze animalele împotriva acestor boli.

Dermatoza nodulară contagioasă a bovinelor, dermatoza nodulară virotică sau dermatoza nodulară contagioasă au fost incluse în  Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om,  

protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, anunță hotărârea de Guvern care modifică HG 1.156/2013 pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om. Modificările legislative au fost publicate luni, 12 iunie 2017, în Monitorul Oficial.

Aceste boli sunt de astăzi incluse și pe lista acţiunilor imunologice obligatorii sau de urgenţă pentru unele boli la animale. Pe această listă mai sunt rabia (turbarea), antrax și boala de Newcastle.

dermatoza_b

 

http://www.agroinfo.ro/economic/anunt-pentru-crescatorii-de-animale-atentie-este-obligatoriu?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_1615

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.