Carnea de vita romaneasca, ceruta in Germania si Austria

Solicitarile de carne de vita pe piata locala sunt in crestere, iar mai nou exista cerere si din tari precum Germania si Austria, a declarat pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO presedintele Asociatiei Aberdeen Angus, Gheorghe Budrala.

Deocamdata, insa, oferta interna este destul de redusa, in conditiile in care la nivel de asociatie exista un efectiv de circa 8.000 de animale.

‘’Noi vindem deja la Mega Image si Carrefour, insa nu reusim sa acoperim in intregime cererea, pentru ca nu avem carne suficienta, deoarece efectivele sunt mici’’, a afirmat Gheorghe Budrala. El sustine ca o societate membra a asociatiei pe care o reprezinta exporta deja carne de vita in Germania, iar o alta posibila destinatie in acest sens ar putea fi Austria. Daca la inceput discutiile au vizat doar carnea in carcasa, este foarte posibil ca livrarile sa includa si carne transata. In prezent, se poarta discutii pentru gasirea unui abator unde sa fie sacrificate animalele de la membrii asociatiei, a mai spus Budrala.

Presedintele Asociatiei Aberdeen Angus a mai afimat ca exportul de carne de vita ar putea fi o solutie foarte buna pentru crescatorii de vite din Romania, pentru ca in loc sa vanda vitelul la 100 kg ar putea sa exporte carcasa la 600 kg, avantajele financiare fiind cu mult mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *