Angus în Încrucișări

Îmbunătățirea randamentelor

Este tentant să credem că un vițel mai mare va face mai mulți bani în momentul vânzării, dar o fătare dificilă poate reduce drastic producția de lapte, și scade repede venitul suplimentar obținut prin vânzarea vițeilor. Combinat cu o perioadă de gestație, care este cu o săptămână, chiar două săptămâni mai scurtă decât la cele mai multe rase continentale, un taur Aberdeen-Angus poate îmbunătăți indicele de fătare și poate scădea rata problemelor apărute pentru a maximiza producția de lapte și de carne în acelaș timp.

 

Profitul obținut din vânzarea vițeilor

Producția de viței este un element important al veniturilor și în fermele de vaci de lapte. Utilizați un taur Aberdeen-Angus și vă va produce un vițel care va avea o creștere mai rapidă, care va oferi o carcasă suplă și ușor de comercializat.

 

Angus a dovedit în intreaga lume că este o rasă potrivită pentru multe programe de încrucișare și de reproducție de succes. Angus a contribuit la nașterea moderată, a unor gene benefice homozigote care influențează, culoarea și calitatea carcaselor în aceste sisteme de creștere planificate. Când utilizați un plan de încrucișări pentru a menține un nivel ridicat al heterozisului în sistemul dumneavoastră trebuie să se utilizeze rasele care se completează reciproc. Angus se completează cu multe alte rase, cum ar fi cele din tulpinile Simental atât pentru producția de lapte cât și pentru producția de carne, cu rase precum Hereford pentru a produce femele cu un tip morfo productiv foarte dorit. În mod similar Angus și Gelbvieh, s-a dovedit a fi o încrucișare foarte populară în multe țări cu o cerere pentru acești metiși foarte mare.