Perspective de creștere

Cerințele consumatorului

Consumatorii în secolul 21 se așteaptă de la carnea lor de vită să fi de o calitate înaltă. Ei se așteaptă să fie o carne de vită cu textură moale, suculentă și plină de savoare. Bovine Angus excelează în toate aceste domenii și nu este de mirare că Aberdeen Angus are o carne considerată de mulți a fi una dintre cele mai bune din lume. 

 

Producție eficientă a fermei

Studiile științifice din întreaga lume arată în mod constant că vacile furajate cu iarba care crește în mod natural pe pășune produc o carne de foarte bună calitate la costuri reduse. Vacile Aberdeen Angus au fost crescute și selecționate de generații pentru caracteristici cum sunt rezistența, dezvoltarea rapidă și aptitudini de finisare doar din iarbă și prin sistemele de furajare de bază. Acest lucru oferă un viitor profitabil și durabil pentru agricultori și o carnea de vită fantastică pentru consumatori. Bovinele prezintă rezistență pentru a face față lipsei de hrană și prezintă aptitudini impresionante de recupere rapidă după un sezon de secetă sau după condițiile aspre de iarnă.

 

Bunăstarea animalelor

Bovinele Aberdeen Angus excelează în numeroase trăsături care sunt acceptate pe scară largă ca fiind trăsături legate de bunăstarea animalelor. Incredibila ușurință la fătare și scurta durată a gestației rasei sunt foarte importante atât pentru carnea de vită cât și pentru ferma de vaci în sine. Rasa este natural dotată cu beneficii evidente pentru fermier, aceștia producând carne de vită mult mai ieftină în comparație cu alte rase de bovine care trebuie să fie adăpostite pentru perioade mai lungi. 

 

Bovine ușor întreținut

Bovinele Angus sunt renumite pentru temperamentul lor docil și dispoziția liniștită. Aceste trăsături cuplate cu ușurința la fătare, pășunatul pe tot parcursul anului, rezistența la frig și căldură fac din această rasă bovine ușor de întreținut. Angus sunt bovine, recunoscute pentru fertilitatea lor, rezistență și capacitatea de produce un vițel la o vârstă precoce. Sunt bovine care fată fără asistență, se dezvoltă rapid au o durată de viață lungă și o producție constantă.