Asociația Aberdeen Angus

Asociația Aberdeen Angus Romania este o organizație prosperă care oferă soluții pentru industria cărnii de vită prin leadership vizionar și inovație pentru a consolida și a promova avantajele competitive ale rasei Angus. Cu peste 9.000 de bovine Angus în rasă pură și înca un număr considerabil de metiși, suntem cea mai mare asociație de rasă de carne de vită specializată din România. În fiecare an se mărește numărul fermelor Angus și a bovinelor, dintre care majoritatea sunt în baza noastră de date.

 

Unul din motto-urile după care ne ghidăm este „Genetică superioară, înseamnă performanță și progres” iar prin aceasta ne propunem ameliorarea și perfecționarea rasei Aberdeen Angus pentru ca pe viitor creșterea acestei rase să devină cât mai populară în țara noastră și să devină o adevărată oportunitate de afacere.

 

Asociația își propune să promoveze rasa Angus atât în fermele de reproducție cât și în fermele comerciale de carne de vită, și să asigure integritatea acestei rase.

 

Asociația Aberdeen Angus Romania oferă membrilor săi și fermierilor interesați informații despre tehnologiile moderne de creștere extensivă a vacii de carne în România, organizează vizite la ferme de bovine Angus, și oferă consultanță în ceea ce privește furajarea, amenajarea și managementul unei ferme pentru bovinele Angus.

 

Asociația se angajează să promoveze național interesele crescătorilor, le oferă asistență cu publicitatea individuală și oferă o gamă largă de servicii.

 

Asociația menține și informează Autoritatea Națională de Reproducție în Zootehnie folosind sistemul BREEDPLAN de înregistrare a performanțelor. Astfel oferă crescătorilor rapoarte valoroase de performanță care să le permită să consolideze în continuare obiectivele lor agricole.

 

Pe plan național ne propunem continuarea programelor de încrucișare a rasei Angus cu rasele autohtone și extinderea rețelei de producție de bovine Aberdeen Angus prin colaborarea cu companii mari de profil din țară și din Europa.