Despre Asociația Aberdeen Angus Romania

Viziunea și misiunea noastră:

Susținerea fermierilor români crescători de taurine din rasa Aberdeen Angus în vederea creșterii performanțelor acestei rase la nivel național și la nivel internațional.

 

Scurt istoric:

  • Înființarea Asociației Aberdeen Angus Romania are loc în anul 2012.
  • Acreditarea pentru realizarea Controlului Oficial al Producției de carne la taurine este obținută în anul 2013. A fost prima asociație din România acreditată pentru Controlul Oficial al Producției de carne la taurine.
  • Acreditarea pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Aberdeen Angus în România este primită în anul 2015. A fost și este singura asociație din România acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Aberdeen Angus.

 

Asociația Aberdeen Angus Romania are la bază principalii crescători de taurine din rasa Aberdeen Angus din România.

 

Valorile noastre:

  • Onestitate și integritate în toate relațiile noastre cu fermierii și instituțiile statului, aceste activități desfășurându-se cu transparență, respectând în același timp viața privată a părților interesate.
  • Respect pentru nevoile, cerințele și necesarul membrilor,fermierilor, consiliului director și a personalului implicat în activitatea executivă pentru buna desfășurare a activităților profesionale.
  • Responsabilitatea comună pentru dezvoltarea tehnologiei cât și a logisticii pentru a fi alături de fermierii români crescători de taurine din rasa Aberdeen Angus.

 

Echipa Asociației Aberdeen Angus Romania

Este formată din tineri ingineri zootehniști pasionați și dedicați rasei Aberdeen Angus, care sunt alături de toți fermierii români în vederea dezvoltării armonioase a performanțelor acestei rase în România și recunoasterea acestora la nivel mondial. Cunoștiințele specialiștilor din cadrul asociației împreună cu experiența acumulată de-a lungul anilor, stau la baza susținerii fermierilor crescători de Aberdeen Angus din România. Toate aceste atuuri au ca scop dezvoltarea unui nucleu valoros din punct de vedere genetic și recunoscut la nivel mondial. În momentul de față efectuăm C.O.P. în ferme din toate județele de pe teritoriul României, cu șase mașini și șase remorci speciale pentru cântărirea bovinelor care au integrate cântare omologate metrologic.

Suntem singura asociație din Europa de Est care a mai organizat o licitație oficială de taurine din rasa Aberdeen Angus, pentru a le oferi fermierilor români posibilitatea de a achiziționa animale valoroase din punct de vedere genetic dar mai ales pentru informarea acestora și reîntâlnirea anuală la ”ziua Aberdeen Angus în România” de la Cluj Napoca.

 

Educație și dezvoltare:

Îmbunătățirea abilităților membrilor și implicarea tinerilor fermieri, prin desfășurarea de activități educaționale inovatoare și un program de dezvoltare a tinerilor fermieri.

Echipa fiind formată din tineri ingineri zootehniști, prin motivație și profesionalism credem în potențialul agriculturii din România.