Angus pentru România

Asociația Aberdeen Angus Romania a fost înființată în 2012 în scopul de a orienta și ghida fermierii români pentru producția de carne de vită de calitate crescută în sistem extensiv. Conștientizarea oportunității unui business cu vaci de carne Angus datorită cererii de pe piața internațională dar și internă cât și cadru ideal de dezvoltare a unei asemenea ferme cadru reprezentat de pășunile nelucrate din România dar și costurile mici de întreținere a acestei rase au determinat să se creeze o organizație care să reunească fermierii de bovine de carne Angus din țară să îi ajute să se dezvolte ca să creeze o rețea de producție.

 

Scopul acestei Asociaţii este dezvoltarea agriculturii în România, prin prisma celor două programe de creştere a bovinelor de carne Angus: programul în rasă pură și programul de încrucișare între taur Angus și Bălțată Românească, dar și prin distribuția de material seminal Angus de cea mai bună calitate şi prin aplicarea sistemului de răscumpărare a viţeilor.

 

Asociația Aberdeen Angus Romania este o organizație care va ameliora și va urmări progresul genetic pentru această rasă. Odată cu acreditarea pentru controlul oficial al producției asociația va elabora și implementa programul de ameliorare a efectivelor de bovine din rasa Angus ….

 

Pentru mai multe detalii citiți articolul, dând click pe acest link.