Apa – cel mai important nutrient al bovinelor de carne

 

Potrivit recomandărilor, atunci când condițiile meteorologice sunt caracterizate de temperaturi ridicate peste media specifică zonei geografice, pentru asigurarea statusului de sănătate a efectivelor de bovine trebuie să se asigure măsuri de protecție pentru bovine dar cel mai important factor este să se asigure cantități suficiente de apă atât cantitativ cât și calitativ:

– Cantitatea zilnică de apă recomandată pentru bovina Angus este de:

 

 38 – 52 litri/zi în funcție de vârsta și greutatea bovinelor

 

Adăparea influențează direct și considerabil starea de sănătate și de dezvoltare a vacilor, care poate fi îmbunătățită prin folosirea adapătorilor automate și o apă de bună calitate. Asigurarea unei ape potabile de calitate este vitală; toate animalele trebuie să aibă acces la la o sursă corespunzătoare de apă potabilă de calitate, capabilă să asigure necesarul zilnic. Echipamentul de adapare trebuie proiectat, construit și amplasat, astfel încât să se reducă la maximum contaminarea apei și efectele dăunătoare infestării.

 

Recomandarea noastră de adăpător pe pășune este următorul:

 

Adăpător pășune rotund

–          Capacitate 1500 l

–          Diametru 200 cm x 60 cm înălțime

–          Este nedeformabil, robust, practic și ușor datorită materialului special din care este confecționat, și anume POLYCHOC Polyethylen: 100% Polyethylen tare, propriu pentru alimente, rezistent la UV și refolosibil.

–          Este prevăzut cu un ventil flotor cu capacitate mare de trecere

–          Deține un orificiu mare, rectangular, de evacuare rapidă a apei

–          Este simplu și ușor de curățat

–          Se folosește împreună cu ventilul de presiune

 

Dacă sunteți interesați de mai multe detalii despre acest adăpător sau dacă doriți să-l achiziționați, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0731/358314 sau pe email administrativ@aberdeenangus.ro.

 

 

   Rinder + Prebac B Schwimmerventil in Prebac DetailSchwimmerventil in Prebac Detail APREBAC_TRACT5b Ablauf Prebac A