Asociația Aberdeen Angus România alături de fermieri!

 

 

 

Asociația Aberdeen Angus România, împreună cu toate asociațiile din sectorul de creștere a bovinelor, solicită ministrului Agriculturii să ia urgent măsuri în vederea salvării zootehniei de la faliment, fenomen creat de seceta și de costurile foarte ridicate din ultima perioadă.
Astfel, s-a înaintat o adresă semnată de 9 asociații, prin care se solicită includerea fermelor de taurine în lista beneficiarilor de adeverința necesară pentru obținerea de credite de la bănci, acestea având ca și garantare subvențiile(ANT și SCZ), care se plătesc în campania 2022.
Tot în această adresă, solicităm ca despăgubirile Covid pentru bovine să crească până la suma de 500 lei/cap și fermierilor să li se achite diferența față de suma stabilită inițial.
Facem tot posibilul să sprijinim fermierii să treacă de această perioadă de cumpănă și împreună să salvăm zootehnia acestei țări.

 

https://agrointel.ro/229730/asociatiile-crescatorilor-de-bovine-ii-solicita-ministrului-daea-rezolvarea-unei-probleme-urgente-si-importante/