Aveți fermă de bovine nou-înființată? Iată cum puteți să încasați subvenția!

Fermierii români sunt nemulțumiți pentru că subvenția pentru bovine se plătește după o dată de referință. În acest fel este creată o situație neobișnuită. Sunt fermieri care și-au vândut animalele și continuă să încaseze subvențiile. Dar și fermieri care au cumpărat animale, dar nu iau niciun ban din subvenții.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că data de referință pentru bovine a fost stabilită la 31 ianuarie 2008, iar pentru campania 2015, noua dată de referință ar fi 31 ianuarie 2013.

Ce înseamnă acest lucru? Fermierii care aveau animale la respectiva dată de referință și erau eligibili pentru plata ajutorului național tranzitoriu (ANT), chiar dacă și-au vândut animalele între timp, continuă să beneficieze de subvenții.

În schimb, fermierii care au cumpărat animale, și-au creat o fermă ulterior datei de referință, sunt săriți de la plata subvenției pe cap de animal. Cum ar putea, totuși, acești fermieri să beneficieze de bani? Iată care este soluția oferită chiar de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)!

Pentru a beneficia de ajutoare naționale tranzitorii pentru specia bovine (ANTB), în cazul exploatațiilor nou-înființate, solicitanții trebuie să depună la APIA o declarație notarială care să ateste transferul integral al animalelor care au beneficiat de primă în anii anteriori într-o altă exploatație, precum și cedarea dreptului la plată obținut de solicitantul anterior(APIA, Proiectul Ordinului de sancțiuni administrative, campania 2015)

Așadar, dacă reușiți să-l convingeți pe fostul proprietar să vă cedeze în fața notarului dreptul la subvenții, veți beneficia de acești bani.

 

http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/aveti-ferma-de-bovine-nou-infiintata-iata-cum-puteti-sa-incasati-subventia?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_1242