Descoperă care sunt cele mai scumpe cărnuri de vită din lume și de ce costă atât

Carnea de vită este una dintre cele mai populare și apreciate tipuri de carne consumate în întreaga lume. Cu o istorie îndelungată, aceasta este considerată o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră.

Pe piață, există diferite soiuri de astfel de cărnuri, iar calitatea și prețul lor poate varia în funcție de mai mulți factori, precum rasa bovinelor, procesul de hrănire, metodele de creștere și procesul de maturare.

În lume există câteva tipuri de carne de vită care se remarcă prin prețurile lor exorbitante, datorită unor caracteristici speciale și a producției limitate. Aceste cărnuri rare și scumpe sunt considerate delicatese culinare și sunt apreciate de cunoscătorii din domeniul gastronomic.

Află mai multe despre două dintre aceste tipuri chiar din acest articol!

Carnea de vită Wagyu

Carnea de vită Wagyu este considerată una dintre cele mai scumpe și prețioase cărnuri din lume. Originară din Japonia, aceasta este cunoscută pentru textura sa fragedă, marmorarea abundentă și gustul excepțional.

Termenul „Wagyu” înseamnă literalmente „vită japoneză” și se referă la mai multe rase de bovine crescute în Japonia. Caracteristica distinctivă a cărnii de vită Wagyu este grăsimea sa intramusculară, numită și marmorare, care conferă un aspect deosebit cărnii și o consistență delicată.

De ce este atât de scumpă carnea de vită Wagyu

Procesul de creștere al acestor vite necesită un timp mai îndelungat față de alte rase, iar această situație face ca oferta să fie limitată în comparație cu cererea.

Astfel, cantitatea limitată de carne de vită Wagyu disponibilă pe piață contribuie la prețul ei ridicat.

Carnea de vită Angus

Originară din Scoția, carnea bovinelor Aberdeen Angus este foarte apreciată în industria culinară. Ea se remarcă prin frăgezimea și suculența sa, fiind considerată una dintre cele mai bune opțiuni pentru preparatele de carne.

Creșterea taurinelor Aberdeen Angus se face în diverse regiuni ale lumii, iar acestea sunt hrănite în principal cu iarbă și alte furaje naturale, fără a fi supuse unui regim alimentar bazat pe cereale. Acest aspect conferă cărnii de vită un gust caracteristic și o culoare roșie intensă. De asemenea, bovinele sunt crescute într-un mediu controlat, care le oferă toate condițiile optime de creștere și bunăstare de care au nevoie.

Prețul cărnii de vită Angus poate varia în funcție de mai mulți factori, însă, datorită calității sale superioare și a gustului ei excepțional, costul acesteia este unul destul de ridicat.

De ce să alegi carnea de vită Aberdeen Angus?

Unul dintre motivele pentru a alege carnea de vită Aberdeen Angus este calitatea superioară a cărnii. Aceasta se caracterizează prin textura sa fină, marmorarea echilibrată și gustul bogat. Carnea de vită Angus are un nivel ridicat de grăsime intramusculară, ceea ce înseamnă că grăsimea se distribuie uniform în mușchi, oferind o experiență gustativă excelentă.

Un alt motiv este faptul că bovinele Aberdeen Angus sunt crescute în condiții controlate și hrănite cu iarbă și furaje naturale. Această metodă de creștere asigură un gust autentic și natural al cărnii, fără a fi influențată de diete bazate pe cereale sau suplimente artificiale. De asemenea, taurinele sunt selectate și crescute cu atenție pentru a asigura standardizarea în privința calității cărnii. Datorită acestui lucru poți avea încredere că vei primi o carne de vită de înaltă calitate, cu un gust excepțional de fiecare dată când alegi Aberdeen Angus.

În plus, acest tip de carne este foarte versatilă și poate fi utilizată în diverse preparate culinare. De la steak-uri suculente și fripturi delicioase, până la burgeri și alte feluri de mâncare, carnea de vită Angus se pretează la o gamă largă de rețete și tehnici culinare.

Ce este carnea de vită Angus certificată?

Carnea de vită Angus certificată este produsul care respectă anumite standarde și criterii specifice impuse de organizațiile sau asociațiile de certificare, care monitorizează calitatea și autenticitatea cărnii de vită. Această certificare garantează faptul că bucata de carne provine de la bovine din rasa Aberdeen Angus și îndeplinește anumite criterii de calitate și proveniență.

Procesul de certificare implică adesea următoarele aspecte:

  • Originea rasei: Carnea de vită certificată provine exclusiv de la bovine de rasă Aberdeen Angus;
  • Calitatea cărnii: Carnea certificată trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate. Acestea pot include criterii privind marmorarea cărnii (distribuția uniformă a grăsimii în mușchi), frăgezimea sa, culoarea și gustul ei;
  • Metode de creștere și hrănire: Certificarea poate include cerințe privind metodele de creștere și hrănire a bovinelor Aberdeen Angus. De exemplu, pot fi specificate cerințe privind hrănirea cu iarbă și furaje naturale, fără utilizarea antibioticelor sau hormonilor de creștere;
  • Etichetare și trasabilitate: Carnea de vită Angus certificată este adesea etichetată corespunzător pentru a indica faptul că este autentică și respectă standardele specifice. De asemenea, certificarea poate include un sistem de trasabilitate care permite urmărirea cărnii înapoi până la ferma de proveniență.

Certificarea cărnii de vită Aberdeen Angus adaugă un nivel suplimentar de încredere, garantându-ți că produsul pe care îl achiziționezi este autentic și respectă standardele de calitate specifice acestei rase. Astfel, indiferent dacă ești un bucătar pasionat sau pur și simplu îți dorești să te bucuri de o carne de vită de cea mai bună calitate, carnea Aberdeen Angus va fi o alegere excelentă!

Întrebări și răspunsuri frecvente

Q: De ce este carnea de vită Wagyu atât de specială?

Carnea de vită Wagyu este specială datorită marmorării abundente, gustului excepțional și texturii fragede. Aceasta este considerată una dintre cele mai valoroase cărnuri din lume datorită atenției detaliate acordate în procesul de creștere și cererii ridicate în ciuda cantității limitate disponibile. Ea este apreciată pentru savoarea bogată, aroma intensă și conținutul ridicat de grăsime intramusculară, care oferă o experiență gastronomică deosebită.

Q: Carnea de vită Angus este o carne marmorată?

Carnea de vită Angus poate prezenta o marmorare variabilă, care constă în distribuția uniformă a grăsimii în țesutul muscular. Marmorarea poate varia în funcție de diferiți factori, precum dieta și metodele de creștere a animalelor. Unele exemplare de vită Aberdeen Angus pot avea o marmorare moderată, ceea ce contribuie la suculența și gustul cărnii.

Aberdeen Angus folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe