Demersuri modificare ordin 619/2015 privind S.C.Z. taurine de carne

Având în vedere scăderea semnificativă a spijinului cuplat în zootehnie la bovinele de carne, Asociația Aberdeen Angus Romania, pe tot parcursul anului 2018 a făcut numeroase demersuri în vederea modificării ordinului 619/2015 având ca obiectiv creșterea cuantumului privind sprijinul cuplat în zootehnie pentru bovinele de carne. Pentru ameliorarea rentabilității fermelor, indiferent de dimensiunea acestora, este necesar un sprijin financiar compensatoriu pentru fiecare categorie de bovine deținute pe exploatație.

Deși eforturile Asociației Aberdeen Angus Romania au fost numeroase, aceste demersuri nu au primit nici un răspuns oficial sau soluție constructivă din partea autoritățiilor competente.

Asociația Aberdeen Angus Romania  dorește înbunătățirea PAC-ului 2021-2027 astfel încât să asigure în continuare o producție alimentară viabilă și bunăstarea animalelor, precum și problemele sociale și de mediu.

Majoritatea fermierilor consideră că majorarea sau cel puțin menținerea valorii actuale a subvențiilor este cel mai important aspect din noua Politică Agricolă Comună. Echipa executivă a Asociației Aberdeen Angus Romania continuă pe toate căile posibile susținerea crescătorilor de taurine din rasa Aberdeen Angus din România pentru un PAC favorabil cât și reducerea birocrației.