Evenimentul care nu merită să îl ratați: Conferința Meat & Milk la Sibiu

În data de 11 si 12 iunie va avea loc la Sibiu Conferința Meat & Milk. Conferința de profil este deja la a treia ediție iar anul acesta se va organiza la Sibiu. Am dedicat atenție acestei conferințe pentru că din multitudinea de conferințe în domeniul agricol care se organizează în ultima vreme aceasta este diferită. Nu este doar o prezentare de speech-uri banale care repetă aceleași informații din presă. Pe lângă discursuri vor fi organizate vizite de promovare la ferme sibiene. În cadrul evenimentului va exista secțiunea EXPO compusa din două zone de expunere, B2B (Business to Business)- zona destinată prezentării de noi tehnologii, echipamente, servicii și zona B2C (Business to Consumer) – zona destinată consumatorului final. 

Un moment deosebit îl va reprezenta masa rotundă cu titlul “Riscuri majore: TVA ridicat, evaziunea și private label”, care va fi organizată în după-amiaza zilei de 12 iunie și la care vor participa: Dorin Cojocaru – președinte APRIL, Sorin Minea – președinte ROMALIMENTA, Radu Timiș – vicepreședinte ARC, Ioan Ladoși – președinte APCPR, reprezentanți ai MADR, ANPC, ANSVSA și retail.

În sală vor fi prezenți de asemenea atât procesatori cât și ferimeri care vor avea ocazia de a pune întrebări autorităților, participând la această discuție interactivă.

Campania de promovare a consumului de produse din carne și lapte, adresată consumatorului final se va desfășura sub genericul: Hrănește-te cuMINTE, alege calitatea! Zona ”Business to Consumer” va fi organizată în grădina hotelului Hilton, acolo unde expozanții le vor oferi spre degustare sibienilor noi produse, dar vor putea de asemenea fructifica și oportunitatea comercializării produselor din gama curentă.

Justificându-și titlul, Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2014 va aduce în fața participanților numeroși speaker-i din străinătate care vor detalia evoluțiile piețelor globale, precum și ultimele noutăți tehnologice. În acest sens, în ședința generală din dimineața zilei de 11 iunie, domnul Jean-Luc Meriaux- Secretar General al UECBV (Federația Europeană a Producătorilor și Comercianților de Carne), va detalia datele referitoare la piața europeană a cărnii dar, în special, se va referi și la oportunitățile pe care fermierii și procesatorii români le au în peisajul economic comunitar. La rândul său, domnul Wim Zaalmink-Manager Cercetare, Departamentul de Inovație al Universității Wageningen-Olanda, va prezenta un program realizat special pentru piața românească a laptelui, mai precis, Dezvoltarea lanțului economic după modelul Centrelor de dezvoltare pentru lactate și a fermelor pilot. Domnul Zaalmink își va susține comunicarea în ședința generală din dimineața de 12 iunie.

Nu mai puțin importanți vor fi speaker-ii care vor susține comunicări tehnice. Astfel, în workshop-ul Carne din ziua de 11 iunie, domnul Sebastien Lopez-Market Development Manager, Qiagen-Franța, sub titlul  ”Tehnici de biologie moleculară în igiena alimentelor. Prezentere QiaSymphony RGQ”, va detalia cele mai noi soluții de tehnologie de laborator propuse procesatorilor de carne, pentru o mai exactă și rapidă stabilire a rezultatelor privind siguranța alimentară a produselor.

Iată câteva cuvinte și despre participarea celor mai importanți reprezentanți ai sectoarelor de carne și lapte din Europa:

– Ministrul Agriculturii – Dl. Daniel Constantin

– Parlamentul European – Dna. Daciana Sarbu

– Parlamentul European – Dna. Viorica Dancila

– Dl. Daniel Botanoiu – Secretar de Stat in Min. Agriculturii

– Presedintele A.N.S.V.S.A – Dl. Vladimir Manastireanu

– Presedintele A.N.P.C – Dl. Mihai Dunca

– Director General –A.P.D.R.P. – Dl. Nicolae Popa

– Secretar General E.D.A – European Dairy Asociation – Dl. Alexander Anton;

– Presedinte I.F.O.A.M – International Federation of Agriculture Mouvements – Dl. Andree Leu;

Pentru mai multe detalii despre eveniment intrați pe siteul www.meat-milk.ro sau accesați următorul document: infotrip flyer.