Fermierii români au înțeles ce înseamnă cu adevărat genetica Angus

IMG_0808IMG_0791 

 

Fermierii români au primit cu foarte mult entuziasm și bucurie inițiativa Asociației Aberdeen Angus Romania de a participa la licitația din Wertingen Germania care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie. Interesul lor pentru bovine Angus cu genetică cu valoare ridicată s-a văzut atât în numărul mare al participanților, dublu față de anul precedent dar și în valoarea totală a animalelor care au fost achiziționate.

  

Accesarea de genetică maternă de calitate Angus este la fel de importantă ca și alegerea unui taur pur Angus, acest lucru l-au înțeles și fermierii români și au achiziționat 35 de femele și tauri Angus.

 

„Suntem încântați să oferim crescătorilor de Angus din România, posibilitatea de a aplica în fermele lor genetică performantă în scopul ameliorării zootehnie”, spune Bernhard Delle, organizatorul licitației de bovine Angus. „Combinația dintre tehnologia ADN-ului cu evaluările Breedplan vizibile în EBV crează pentru fermieri unități comerciale care îi pot ajuta în a lua decizii mai încrezătoare și a face progrese mai rapide genetic.”

 

„Capacitatea de a-și construi cireada luând în considerare caracteristici genetice performante ajută producătorii să își minimizeze pe de o parte riscurile privind calitatea viitorilor tineri masculi dar și selectarea junincilor care să ajute la realizarea unui management mai facil al fermei”, spune Bernhard Delle. „În zilele noastre, fermierii care vor să producă tineret bovin Angus trebuie să fie mult mai atenți în achiziționarea geneticii, să aleagă luând în considerare EBV,  trăsături importante din punct de vedere economic, cum ar fi marmorarea și furajarea eficientă, pentru a se asigura că cireada lor se orientează în direcția corectă.”