IMPORTANT! DESPĂGUBIRI COVID-19 – OUG. 51/2022

Stimați fermieri,

Se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin –  OUG nr. 51 / 2022  .
Schema de ajutor de stat se acordă:

– crescătorilor persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale sau familiale, persoane fizice autorizate, care, în anul 2022, desfăşoară activitate de creştere a bovinelor și sunt  înregistraţi în registrul unic de identificare (RUI),deţin cod unic de înregistrare atribuit de către APIA, deţin la data depunerii cererii, bovine în exploataţie cu cod ANSVSA, înregistrate în RNE.

– acest ajutor se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2022, la care se pot adăuga şi bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2022, în exploataţie cu cod ANSVSA, înregistrate în RNE.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat sunt însoţite de documentul emis de utilizatorii SNIIA, din care rezultă efectivul de bovine cu vârsta de minimum 16 luni şi/sau efectivul de bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2022, deţinut în exploataţia/exploataţiile cu cod atribuit de ANSVSA, înscrisă/înscrise în cerere. Documentul se va emite la solicitarea beneficiarului şi va fi transmis în format electronic de către utilizatorii SNIIA către centrele locale/judeţene ale APIA.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile, începând cu data de 23 aprilie 2022 (ziua următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă).
Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2022.

Atașat regăsiți anexa 1 care trebuie completată și conținutul OUG nr.51 din 2022.

Aberdeen Angus folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe