Încep controalele în ferme pentru sem. II de C.O.P.

Vă informăm că din data de 20.08.2018 departamentul de C.O.P. din cadrul Asociației Aberdeen Angus Romania, va începe oficial controalele în ferme pentru semestrul al – II – lea.

 

 

Vă rugăm să respectați data de control, ce vă va fi transmisă de persoana din cadrul echipei care este responsabilă pe traseul dumneavoastră.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Fiecare  fermier se obligă să fie în fermă/acasă  la acea dată, să aibă o dotare minimă, care să includă echipamentele necesare pentru prinderea și ghidarea animalelor astfel încât să se poată efectua cântăririle în fermă, să respecte programarea primită conform graficului C.O.P., să fie animalele pregătite pentru cântărire în ziua stabilită și aduse într-o zonă accesibilă remorcii cu cântar.

 

 

În cazul în care nu sunt întrunite aceste condiții minime, fermierului nu i se va efectua serviciul de cântărire a animalelor și nu i se va restitui contravaloarea sumei achitate pentru aceste servicii. Neefectuându-se cântărirea, animalele nu vor putea beneficia de Certificate de Origine. La fața locului se va întocmi un proces verbal de constatare privind nerespectarea obligaților minime de facilitare a procesului de cântărire a animalelor.

 

 

Pentru a avea o bază de date cu ferma dumneavoastră la zi actualizată, nu uitați să trimiteți documentele de notificare la timp ( Anexele ), altfel acele animale nu vor beneficia de servicii

( Certificate de Origine, cântărire C.O.P., Adeverință de Registru Genealogic etc. )

 

 

Aceste documente se trimit trimestrial astfel:

 

– până în 10 aprilie pentru primul trimestru (ianuarie, februarie, martie)

– până în 10 iulie pentru trimestrul 2 (aprilie, mai, iunie)

– până în 10 octombrie pentru trimestrul 3 (iulie, august,septembrie)

– până în 10 ianuarie pentru trimestrul 4 (octombrie, noiembrie, decembrie) .