Lansarea softului „Baza Informatică de Date Aberdeen Angus” (BIDAA)

Un eveniment de lansare a softului „Baza Informatica de Date Aberdeen Angus” (BIDAA) a avut loc recent, la Sibiu. Cu această ocazie, Asociația Aberdeen Angus România a organizat o prezentare oficială a softului și un training pentru asociațiile colaboratoare pentru COP-ul de carne, ANZ și OJZ Sibiu.

 

În acest program informatic fermierii înscriși în registrul genealogic vor putea să verifice în timp real detaliile despre exploatațiile proprii.

 

Baza de date BIDAA va rula la nivel național și are ca scop eficientizarea centralizării informațiilor despre fermele de taurine din rasa Aberdeen Angus din România și de a oferi suport pentru rezolvarea promptă a cerințelor fermierilor. Pe baza acesteia vom putea calcula performanțele genetice pentru selecția celor mai performante taurine din țară și în timp să îmbunătățim rezultatele acestei rasei.

 

Fiecare utilizator va avea un profil propriu pe care îl va putea accesa pentru a vizualiza efectivele doar din ferma proprie, în timp real. Pe baza informațiilor programul va putea face o ierarhizare a animalelor în funcție de sexe sau performanțe.

 

Suntem încrezători că având la dispoziție un sistem de gestiune propriu, odată cu buna funcționare a acestuia, asociația va avea o eficiență ridicată în a răspunde volumului ridicat de informații care trebuie arhivate.