Mare success la a 4-a licitație Aberdeen Angus din Wertingen de sâmbăta trecută, 25 aprilie, 2015!

La a 4-a licitație de bovine de carne Aberdeen Angus din Wertingen au fost prezenți reprezentanți din peste 15 țări europene.

Oferta licitației a inclus de această dată un total de 49 de juninci și 10 tauri din Scoția și pentru prima dată și animale Aberdeen Angus din Germania.

Directorul general al firmei organizatorice Angus Group și în același timp și crescător de bovine ANGUS domnul Bernhard Delle a adus ca noutate 10 juninci și 5 tauri în cadrul licitației, genetică de viitor inclusă în Breedplan Scoția. Juninca „Donaumoos Lowan P864” a dominat licitația cu un preț de achiziție de 4.300 €.

Toate animalele sunt de prim rang și cu linii genealogice de actual interes din Scoția, Canada și Australia. Într-un timp scurt, fără excepție, toate animalele au schimbat proprietarii lor și au plecat spre 7 țări să dezvolte genetica în diferite cirezii de Angus pentru a spori calitatea rasei.

Prețul maxim oferit pentru un animal de reproducție nu a fost de data aceasta ca deobicei de la vânzarea unui taur, dar de  la o juninca pe nume „Netherton Beauty P824”, care a fost vândută cu un preț de vânzare de 7.400 €. Taurul „Netherton N788 european” a adus cel mai mare preț de vânzare de 5.200€!

Taurul „Donaumoos Bailey N818” o să își exercite în viitor atribuțiile într-un centru de colectare a materialului seminal din Europa de Sud-Est.

Prin intermediul nostru organizatorii doresc să mulțumească tuturor celor care au participat la licitație și pentru interesul acestora de a dezvolta valoare genetică în nucleele Angus.

ANGUS Group își propune să extinde în continuare nucleul de Angus din Europa. Pentru o prezentare detaliată a evenimentului din Wertingen, vă rugăm să vizitați:

Aberdeen Angus folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe