Rasa Aberdeen Angus – și 10 ani mai târziu, în continuare o adevărată oportunitate de afacere

Rasa Aberdeen Angus este o rasă mondial apreciată atât de gurmanzii ce iubesc aroma și frăgezimea acestei cărni, cât și de fermierii crescători de bovine, pentru cerințele minimale de întreținere necesare creșterii acestei rase. Având o evoluție semnificativă și cererea de carne de calitate superioară din România pe piața europeană fiind într-o continuă creștere, face ca tot mai mulți fermieri să aleagă drumul acestei rase.

 

Aceștia au înțeles beneficiile creșterii acestei rase, în condițiile favorabile oferite de resursele naturale ale României. Această popularitate crescută a business-ului cu bovine Aberdeen Angus ajută la creșterea unei piețe bogate în beneficii și oportunități pentru fermieri. S-au dezvoltat, așadar, tot mai multe proiecte de susținere a antreprenorilor din domeniu și s-au dezvoltat diverse programe de finanțare pentru a încuraja investițiile în acest sector. Pentru cei interesați de activarea în acest domeniu, există de exemplu posibilitatea achiziționării de tauri în leasing sau posibilitatea de rezervare a gestantelor pentru perioada de toamnă, când cererea este atât de ridicată, încât efectivele de vânzare se epuizează rapid. De asemenea, există instituții non-bancare, specializate exclusiv în finanțarea agriculturii și zootehniei românești, care construiesc oferte personalizate de investiție, în funcție de potențialul și de necesarul fiecărei ferme în parte. Piața de desfacere este și ea tot mai ofertantă, unele ferme obligându-se contractual la achiziționarea vițeilor produși, asigurând astfel mobilitate de decizie pentru fermierii parteneri.

 

La 10 ani de la primul import cu bovine din rasa Aberdeen Angus în România, în continuare acest business este unul profitabil, potențialul țării fiind încă ofertant în condițiile în care doar 15 capete de bovine se hrănesc de pe 100 de hectare autohtone, în timp ce în Irlanda, spre exemplu, există 130 de capete pentru 100 de hectare.

 

Asociația Aberdeen Angus România este prima asociație din țară acreditată pentru Controlul Oficial al Producției la bovinele de carne și în același timp singura asociație din țară acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus. Asociația are în prezent peste 620 de membri din toate regiunile țării care dețin peste 33.000 de bovine Angus, adică un total de peste 85% din capetele existente la momentul acesta în țară.

 

Ne propunem în continuare îmbunătățirea calităților de producție ale bovinelor, ameliorarea și perfecționarea rasei Aberdeen Angus pentru a găsi cele mai valoroase exemplare care să transmită în populație cele mai bune performanțe genetice. Susținem activitatea tuturor fermierilor care își doresc sa crească animale competitive pe plan mondial și din punct de vedere al reproducției și al producției.

Aberdeen Angus folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe