S-a mai încheiat un an de depunere a cererilor unice de plată pentru accesarea subvențiilor din domeniile zootehnie și agricultură

 

Ca în fiecare an fermierii care au animale din rase pentru care se poate accesa Sprijinului Cuplat în Zootehnie au avut nevoie de la conducătorii cărților de rasă de o adeverință care să confirme eligibilitatea animalelor și înscrierea în Registrul Genealogic al rasei.

 

 

În cazul bovinelor din rasa Angus Registrul Genealogic este condus de la sfârșitul anului 2015 de către Asociația Aberdeen Angus Romania. Așadar o dată cu primirea acreditării pentru conducerea Registrului Genealogic Asociația a preluat și responsabilitățile de menținere a acestuia, printre care și eliberarea acestor adeverințe.

 

Chiar dacă a fost primul an de eliberare a adeverințelor Asociația a avut un început bun, cu o evoluție ascendentă pe parcursul perioadei de depunere a cererilor de plată.

 

În această campanie de depunere pentru accesarea SCZ, Asociația a sprijinit toți fermierii pentru a căror animale s-au pus la dispoziție documentele necesare pentru verificare și care în urma verificărilor efectuate de personalul Asociației au îndeplinit condițiile de eligibilitate. Avem speranța că în 2017 în urma experienței de anul acesta pentru o mai bună cooperare și operativitate să avem mai mult sprijin din partea fermieilor membri.

 

Anul acesta au fost eliberate 237 adeverințe pe care au fost trecute 9653 de bovine din rasa Angus și metise cu această rasă.

Aberdeen Angus folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe