Un nou proiect internațional privind tehnicile agricole ecologice în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster și USAMV Cluj

Stimate membru al Asociației Aberdeen Angus România,

Asociația Aberdeen Angus România vă aduce în atenție un proiect internațional în care AgroTransilvania Cluster împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (reprezentanți din România) sunt implicați și pe care l-au implementat începând cu luna septembrie.

 Proiectul vizează tehnicile de pășunat și cum pot acestea să contribuie la tehnici agricole ecologice (agroecologie).

Proiectul se derulează pe o perioadă de 42 luni și este implementat de un grup format din 18 parteneri din 8 state membre ale UE : Germania, Franța, Portugalia, Irlanda, Italia, Suedia, Olanda și România (AgroTransilvania Cluster și USAMV Cluj reprezintă România).

Obiectivele proiectului sunt ambițioase și ne propunem să implicăm membrii fermieri ai Asociației Aberdeen Angus România în acest proiect. În perioada următoare identificăm 15 fermieri activi (indiferent de vârstă) care doresc să facă parte din acest proiect și 15 fermieri tineri (fermieri până în 40 de ani) care vor avea câteva activități specifice (diferite de primul grup).

Care sunt avantajele fermierilor care vor face parte din proiect?

 • Acces la o rețea internațională de fermieri (peste 120 fermieri din 8 state membre)
 • Posibilitatea de a participa la schimburi de experiență la nivel național și internațional (vizite în alte ferme din rețeaua de parteneri)
 • Identificarea nevoilor în domeniul pașunatului și tehnicilor inovative în vederea îmbunătățirii bunelor practici existente, oportunități de consultare și colaborare prin punerea dumneavoastră în contact cu specialiști în agroecologie, consultanți financiari, etc.
 • Acces la informații despre beneficiile sociale, ecologice și economice ale sistemului dumneavoastră de producție, despre bariere și factori de progres, precum și despre potențialele viitoare căi de dezvoltare pentru ferma dumneavoastră
 • Identificarea celor mai bune și inovative practici de valorificare a pajiștilor prin pășunat și a producției de alimente sustenabile.
 • Posibilitatea de a vă promova ferma și produsele în peste 8 state membre online și fizic
 • Posibilitatea de a face parte dintr-o rețea de tineri fermieri (pentru tinerii fermieri)
 • Tur dedicat tinerilor fermieri  (pentru tinerii fermieri)
 • Premii acordate : se dau câte 3 premii pentru fiecare stat membru (se bazează pe datele colectate din fermă)

Menționăm că în cazul deplasărilor internaționale costurile cu cazarea și masa sunt acoperite din cadrul proiectului.

Ce presupune implicarea fermierilor în proiect?

 1. O scrisoare de angajament cu privire la implicarea în activitățiile proiectului pentru o perioadă de 42 luni
 2. Deschidere pentru a face vizite în alte ferme și de a primi alte delegații în cadrul fermei sale
 3. Deschidere pentru a răspunde unor chestionare prin care sunt furnizate date despre tehnicile de pășunat aplicate în fermă (cu sprijinul unei persoane din partea AgroTransilvania Cluster sau USAMV Cluj)
 4. Deschidere și implicare în efectuarea unui scurt video (maxim 2 minute) de prezentare a fermei (cu sprijinul unei persoane din partea AgroTransilvania Cluster sau USAMV Cluj)
 5. Participarea la un eveniment organizat în unul din cele 8 state membre
 6. Disponibilitatea de a participa la minim 3 intalniri pe an (întâlniri între fermieri și experți din proiect)

Dorim de asemenea să mai precizăm că fermele partenere trebuie să aibă atât componență zootehnică cât și vegetală.

Atașat vă transmitem O scrisoare de intenție în care o să regăsiți câteva din beneficiile pe care o să le aveți în calitate de fermă parteneră.

Aceea dintre dumneavoastră care doriți să faceți parte din grupul de fermieri parteneri ai proiectului vă rugăm să completați Scrisoarea de angajament din atașament și să o retrimiteți semnată pe adresa de e-mail de mai jos.

Diana Chifor
Internationalisation Manager
AgroTransilvania Cluster
diana.chifor@agrocluster.ro
+40 (753) 311 205
+40 (364) 730 049

Descărcați Scrisoarea de angajament de aici.

Descărcați Scrisoarea de intenție de aici.

Vă stăm la dispoziție cu toate informațiile necesare!